16 Μαΐου 2012

Δ.Τ


Στις εκλογές στις 6 του Μάη ο ελληνικός λαός έστειλε ένα βασικό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες: ότι πρέπει να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου.
Έδωσε όμως και μια σαφή εντολή ενότητας. 
Να συνεργαστούν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου για να βγάλουν, όλοι μαζί, τη χώρα από το αδιέξοδο.
Κάποιοι όμως είχαν προαποφασίσει να οδηγήσουν τη χώρα ξανά σε εκλογές.
Για να ικανοποιήσουν την ακόρεστη φιλοδοξία τους. Για λίγες χιλιάδες ψήφους, που νομίζουν, ότι θα πάρουν παραπάνω.
Δεν τους ενδιαφέρει η πατρίδα. Αδιαφορούν για τα προβλήματα που καθημερινά διογκώνονται.
Δεν έχουν πρόταση και σχέδιο διακυβέρνησης. Και ο καθένας τους λέει και κάτι διαφορετικό. Οι συνιστώσες μπερδεύτηκαν μεταξύ τους.
Άλλοι καταγγέλλουν το μνημόνιο, άλλοι το επαναδιαπραγματεύονται, κάποιοι ζητάνε δέσμευση των τραπεζικών καταθέσεων, νέα χαράτσια, κρατικοποιήσεις.
Ακόμα και επιστροφή στη δραχμή δεν θα τους πείραζε αρκεί γι αυτούς να έχουμε αριστερόστροφη κυβέρνηση.
Και βέβαια κάποιοι άλλοι εμπλέκουν ακόμα και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στα παιγνίδια τους.
Ας δούμε επιτέλους την αλήθεια. Στις εκλογές που έρχονται:
Από τη μια έχουμε το ευρωπαϊκό μέτωπο, που οικοδομεί η ΝΔ, και αποσκοπεί στην παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ και την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου 
Και από την άλλη, τους οπαδούς του «λεφτά υπάρχουν», αυτούς που θέλουν να μην αλλάξει τίποτα. Αυτούς που το παίζουν υπερπατριώτες και επιζητούν την πλήρη απομόνωση της πατρίδας μας.
Στην πραγματικότητα στις εκλογές που έρχονται δεν υπάρχει δίλλημα.
Οι συμπολίτες μας, θα πληρώσουν με το νόμισμα που τους αξίζει, όλους αυτούς που για λίγες χιλιάδες ψήφους, οδηγούν την χώρα μας σε περιπέτειες.

7 Μαΐου 2012

Δ.Τ


Θέλω από τα βάθη της ψυχής μου να ευχαριστήσω όλους τους συμπατριώτες μου, που μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν Βουλευτή Καστοριάς.

Δεσμεύομαι, ότι θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, θα διαθέσω όλη την δύναμη της ψυχής μου και θα αγωνιστώ με αγάπη για τον τόπο μας, με σεβασμό στους συμπολίτες μου, με προσήλωση στην αποστολή μου, με εντιμότητα στις επιλογές μου.

Γιατί τότε μόνο έχεις καθαρή συνείδηση και κάνεις το χρέος σου απέναντι στην πατρίδα.

2 Μαΐου 2012

H Ιδεολογία μας


Οι ιδέες της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν αυθεντικά την ελληνική κοινωνία. Είναι οι ιδέες του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού ο οποίος αποτολμά σύνθεση του κοινωνικού και του προσωπικού και αποτελεί «χρυσή τομή» του συλλογικού και του ατομικού.

O Κοινωνικός Φιλελευθερισμός είναι ανθρωποκεντρική ιδεολογία.  Αποσκοπεί στην δημιουργική σύνθεση, αφ ενός της ελευθερίας του ατόμου να ορίζει και να διεκδικεί τους σκοπούς του και αφ’ ετέρου της εδραίωσης της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κατάκτησης των συλλογικών αγαθών. Έχει, δηλαδή, στο επίκεντρο της πολιτικής του θεωρίας την ανάπτυξη της προσωπικότητας του ανθρώπου, το ήθος της ευθύνης του, τις σχέσεις των ανθρώπων, τη συλλογική και την ατομική ταυτότητά τους.

Ο Κοινωνικός Φιλελευθερισμός είναι:

«Φιλελευθερισμός», γιατί έχει στόχο την απελευθέρωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας, την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και την υπέρβαση του παρασιτισμού.

«Κοινωνικός», γιατί παραπέμπει στη διαφύλαξη του κοινωνικού κράτους και λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας των πολιτών, ιδιαίτερα των  αδύναμων και των  ευπαθών κατηγοριών. Γιατί μόνον με τη σφυρηλάτηση της συλλογικής αλληλεγγύης, εδραιώνεται η αίσθηση της κοινής μας μοίρας  στο πλαίσιο του εθνικού κράτους.

Ο Κοινωνικός Φιλελευθερισμός δεν ολισθαίνει στις ακρότητες ούτε του σοσιαλισμού που βλέπει τους ανθρώπους σαν «γρανάζια» μιας μηχανής, ρυθμίζοντας τη ζωή τους εκ των άνω, ούτε του νεοφιλελευθερισμού που υποκαθιστά το κράτος -δυνάστη με την αυθαιρεσία του γιγαντωμένου ιδιώτη.