28 Ιουνίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


  Με αφορμή την επίσκεψη της ΑΘΠ Οικουμενικού Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίου, στην Καστοριά, η Βουλευτής Καστοριάς με τη Νέα Δημοκρατία Μαρία Αντωνίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Η Καστοριά μας υποδέχεται με βαθιά αισθήματα χαράς, αγάπης, ταπεινότητας και σεβασμού, έναν σημαντικό θρησκευτικό ηγέτη παγκοσμίου κύρους, την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη, κκ Βαρθολομαίο.

Το  οραματιστή και ειρηνοφόρο Πατριάρχη του διαλόγου και της καταλλαγής. Τον άοκνο αγωνιστή, που η περιβαλλοντική του ευαισθησία και οι αγώνες του για την ανάδειξη της ανάγκης προστασίας του περιβάλλοντος ως κυρίαρχου προβλήματος, τον έχουν καταστήσει παγκόσμιο σημείο αναφοράς.

Τον συνεκτικό δεσμό όλων των Ορθοδόξων Χριστιανών και τον συνδετικό κρίκο των Ελλήνων απανταχού της γης.

Η παρουσία  του στην Καστοριά αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για όλους τους Έλληνες, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή αλλά και μας δίνει δύναμη και ελπίδα. Προσβλέπουμε ως λαός και στις πρωτοβουλίες της Ορθοδόξου Εκκλησίας, το πρεσβυτέριο και η ιεραρχία της οποίας υπήρξε ανά τους αιώνες σάρκα εκ της σάρκας του λαϊκού σώματος.

Προσβλέπουμε  στην Ορθοδοξία, ως σταθερό βάθρο από όπου αντλούμε αισιοδοξία και δύναμη αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Ιδιαίτερα προσβλέπουμε στην πνευματική δύναμη του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η οποία ακόμη και σε πιο χαλεπούς καιρούς, υπήρξε φάρος ελπίδας και στήριγμα του γένους»

26 Ιουνίου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ


Η 26η Ιουνίου είναι  Παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στον αγώνα κατά των ναρκωτικών, στον αγώνα κατά των ουσιών που φυλακίζουν τη ζωή και τα όνειρα και τελικά σκοτώνουν.
Στο σημερινό σύγχρονο και ανεπτυγμένο κόσμο, η εξάπλωση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Σε ότι αφορά τη χώρα μας, τα επίσημα στοιχεία αποτυπώνουν μια θλιβερή πραγματικότητα. Το όριο έναρξης χρήσης ναρκωτικών ουσιών έχει μειωθεί στα 15,5 έτη, οι θάνατοι έχουν αυξηθεί κατά 80%, τα ναρκωτικά εξαπλώνονται στα σχολεία ενώ η πρόσβαση σ’ αυτά γίνεται όλο και ευκολότερη. Την ίδια στιγμή η εγκληματικότητα που συνοδεύει το εμπόριο ναρκωτικών ουσιών αυξάνεται αλματωδώς, το ίδιο και η μετάδοση ασθενειών που συνοδεύουν τη χρήση.
Ασφαλώς είναι γεγονός ότι ιδιαίτερα τα νέα άτομα βιώνουν κατά τον πιο έντονο τρόπο τον σκληρό ανταγωνισμό της σύγχρονης κοινωνίας. Βιώνουν την ασυνέπεια λόγων και έργων των «μεγάλων», τον ισοπεδωτικό τρόπο εκπαίδευσης, τον ανταγωνισμό και την ανεργία.
Η λύση όμως δεν μπορεί να είναι η φυγή στο φανταστικό κόσμο των ναρκωτικών ουσιών που κάποιοι επιτήδειοι τους λένε που θα τους «ανεβάσει», αλλά δεν τους λένε που τελικά τους «ρίχνει».
Η αντιμετώπιση της φοβερής αυτής μάστιγας, χρειάζεται μια σταυροφορία όλων των κοινωνικών φορέων για την υλοποίηση στοχευόμενων προγραμμάτων. Μια συμμαχία με σκοπό τη μείωση της ζημίας που προκαλείται από τη θανάσιμη παγίδα των ναρκωτικών στην κοινωνία μας.
Χρειάζεται, η οργανωμένη πολιτεία, να αντιμετωπίζει το πρόβλημα κάθε ημέρα. Με φροντίδα και κατανόηση για τον απλό χρήστη. Με αμείλικτη καταδίωξη των εμπόρων και των συνεργών τους. Γιατί κάθε ημέρα είναι ημέρα κατά των ναρκωτικών.

25 Ιουνίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ METRO ΔΕΥΤΕΡΑ 25.06.2012


1. Πως κρίνετε την σύνθεση της κυβέρνησης Σαμαρά; Θεωρείτε ότι θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες που καλείτε να αντιμετωπίσει η χώρα μας το επόμενο διάστημα;

Κατ’αρχήν να ευχηθώ κάθε επιτυχία στην κυβέρνηση. Ξέρουμε όλοι, ότι το έργο της είναι πολύ δύσκολο και ταυτόχρονα καθοριστικό για το μέλλον της πατρίδας μας. Στα πλαίσια αυτά, θεωρώ ότι είναι καθήκον μας να τη στηρίξουμε, χωρίς γκρίνιες και δεύτερες σκέψεις. Με εμπιστοσύνη στον Αντώνη Σαμαρά και τους υπουργούς του, με πνεύμα αλληλεγγύης και αίσθημα της ευθύνης που μας αναλογεί απέναντι στην πατρίδα και τους συμπολίτες μας, θεωρώ ότι μπορούμε να αλλάξουμε τη

20 Ιουνίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αμέσως μετά την ορκωμοσία του, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ζητώ από τον Ελληνικό λαό πατριωτισμό και αρραγή εθνική ενότητα και εμπιστοσύνη. Mε τη βοήθεια του Θεού θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βγει ο λαός μας, μια ώρα νωρίτερα από την κρίση. Όπως και θα ζητήσω, αύριο το πρωί, από τη νέα κυβέρνηση, που θα σχηματιστεί, σκληρή δουλειά. Για να μπορέσουμε να δώσουμε χειροπιαστή ελπίδα στο λαό μας».

18 Ιουνίου 2012

Δ.Τ


Ευχαριστώ από καρδιάς τους συμπολίτες μου, για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην παράταξη μας.

Επέλεξαν να αγωνιστούμε μέσα στην Ευρώπη για ανάπτυξη, ασφάλεια και δικαιοσύνη.

Να μην υπάρξουν νέες περιπέτειες. Να πιάσουν τόπο οι θυσίες.

Τώρα δεν είναι καιρός για μικροκομματικά παιγνίδια. Είμαι σίγουρη ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα συμβάλλουν στη δημιουργία μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

Σε ότι με αφορά θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπατριώτες μου, ότι θα κάνω ότι μου περνά από το χέρι και με όλη τη δύναμη της ψυχής μου, θα αγωνιστώ να φανώ αντάξια της εμπιστοσύνης τους.

16 Ιουνίου 2012

Δ.Τ

Σας καλώ να πάμε μαζί στην κάλπη την Κυριακή.
Να πάμε όλοι! Και να ψηφίσουμε με το νου και με την καρδιά.
Να μην εφησυχάσουμε ως την τελευταία στιγμή.
Να ψηφίσουμε σαν από την ψήφο του καθενός μας να κρέμεται η τύχη της χώρας.
Γιατί αυτό ακριβώς θα συμβαίνει.
Αν έτσι κάνουμε όλοι μεθαύριο, η νίκη είναι σίγουρη και το σκοτάδι που σκεπάζει την Πατρίδα μας θα σκορπίσει.
Σας ευχαριστώ για την βοήθεια και τη στήριξη σας. Δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Θα είμαι πάντα δίπλα σας.