27 Αυγούστου 2012


Θερμά συγχαρητήρια στις νέες και τους νέους της Καστοριάς που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας, κάνοντας ένα ουσιαστικό βήμα για την επίτευξη των επαγγελματικών τους στόχων. Θέλω να τους ευχαριστήσω την ικανοποίηση που έδωσαν σε όλους τους συντοπίτες μας και ιδιαίτερα στους γονείς και τους καθηγητές τους και τους εύχομαι καλή πρόοδο. Σε δύσκολες εποχές, όπως αυτή που ζούμε, η επιτυχία τους μας δίνει διπλή χαρά και μας γεμίζει περηφάνια. 

Στα παιδιά που φέτος, παρά την προσπάθειά που κατέβαλαν, δεν είχαν το αποτέλεσμα που προσδοκούσαν εύχομαι κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουν τον αγώνα τους για μελλοντικές επιτυχίες γιατί μια χαμένη μάχη δεν πρέπει μας απογοητεύει αλλά να μας πεισμώνει για κερδίσουμε την επόμενη. 
Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ και να καλωσορίσω τους φοιτητές από όλη την Ελλάδα που επέλεξαν τις Πανεπιστημιακές Σχολές της Καστοριάς για τις σπουδές τους και να τους διαβεβαιώσω ότι τόσο το παρεχόμενο επίπεδο σπουδών όσο η φιλοξενία μας και οι ομορφιές του τόπου μας θα τους ανταμείψουν γι’ αυτήν τους την επιλογή.

18 Αυγούστου 2012

ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΩΝ


Είναι μεγάλη χαρά όλων μας, να σας υποδεχόμαστε στην Πατρίδα σας,

εσάς τους δυναμικούς φορείς του Πολιτισμού και της Ιστορίας της πόλης μας 

που διηγούνται την ιστορία της Καστοριάς, σε όλα τα πέρατα της Οικουμένης.

Ο Απόδημος Ελληνισμός είναι η μεγαλύτερη υπαρκτή δύναμη που έχει η Ελλάδα ώστε να βασισθεί 
σ’ οποιοδήποτε πρόβλημα που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει 
είτε αυτό είναι η υποστήριξη της διασφάλισης των οποιονδήποτε δικαιωμάτων της, 
είτε η υποστήριξη της οικονομίας της, μέσα από τις πιθανές επενδύσεις που μπορούν να κάνουν οι απόδημοι στις ρίζες τους, 
είτε η υποστήριξη των εθνικών θεμάτων μέσα από τους χώρους της διοίκησης των κρατών που ζουν.
Ο ¨απόδημος ελληνισμός¨ , οι ¨εκτός επικρατείας έλληνες¨ και η Ελληνική Διασπορά