30 Οκτωβρίου 2014

Ερώτηση που συνυπέγραψε η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου με θέμα: «Ποινική και Αστική Ευθύνη για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, που αφορούν θέματα Δημόσιας Υγείας και Ιατρικής Προστασίας του Πληθυσμού, στο διαδίκτυο».

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ  κ.κ.  ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ  ΥΓΕΙΑΣ  ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Ποινική και Αστική Ευθύνη για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, που αφορούν θέματα Δημόσιας Υγείας και Ιατρικής Προστασίας του Πληθυσμού, στο διαδίκτυο.

            Από τα θέματα που κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις αναζητήσεις στο διαδίκτυο είναι αυτά που αφορούν τη δημόσια υγεία, τις ιατρικές γνωματεύσεις, τις αναζητήσεις για διάφορες παθήσεις ή

27 Οκτωβρίου 2014

Μήνυμα της Βουλευτού Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

             
Σήμερα  είναι  ημέρα  μνήμης  και  τιμής, γιορτάζει  η   χώρα  μας, η Ελλάδα, γιορτάζουν οι Έλληνες και  οι  Ελληνίδες. Η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι μια κορυφαία στιγμή στη μακραίωνη πορεία της πατρίδας μας  καθώς η Ελλάδα και οι Έλληνες απέδειξαν πως ξέρουν τι σημαίνει εθνική κυριαρχία και εθνική αξιοπρέπεια.

Την 28η Οκτωβρίου του 1940, ο λαός μας, λέγοντας ένα ηχηρό «ΟΧΙ» στην υποταγή στις δυνάμεις του Άξονα, ξεκίνησε έναν πόλεμο,

Παρουσία της Βουλευτού Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, τη Δευτέρα 27/10/2014.

Παρουσία της Βουλευτού Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, τη Δευτέρα 27/10/2014.





Ακολουθούν φωτογραφίες

Παρουσία της Βουλευτού Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου, στις εκδηλώσεις του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Κορυτσά, την Κυριακή 26/10/2014.

Ο εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στην Κορυτσά, είναι πάντα ένα προσκύνημα στα άγια χώματα, του αγώνα του Ελληνισμού, για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ελευθερία και  τη Δημοκρατία.

Αιώνια δόξα και τιμή σε εκείνους που με «την εκδίκηση της

Η Μαρία Αντωνίου στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα με θέμα "Η Καστοριανή Οικογένεια Μπατρίνου", το Σάββατο 25/10/2014.

Η Μαρία Αντωνίου στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Φίλων  Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα με θέμα "Η Καστοριανή Οικογένεια Μπατρίνου", το Σάββατο 25/10/2014. 






Ακολουθούν φωτογραφίες 

Ερώτηση που συνυπέγραψε η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου με θέμα: «Συμπεράσματα εθνικής επιτροπής διαλόγου για τα πνευματικά δικαιώματα και αλλαγή θεσμικού πλαισίου».

ΕΡΩΤΗΣΗ

-Προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Τασούλα
ΘΕΜΑ: Συμπεράσματα εθνικής επιτροπής διαλόγου για τα πνευματικά δικαιώματα και  αλλαγή θεσμικού πλαισίου.

Τι πρωτοβουλίες πρόκειται να πάρει η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού;

Με την Υπουργική Απόφαση με Α.Π.: ΥΠΠΟΑ/ΓΔΔΥ/ΔΙΟΙΚ/ΤΔΠΕΦ/250529/35794/29673/ 1687/19-12-2013 με θέμα «Συγκρότηση Εθνικής Επιτροπής Διαλόγου για τα Πνευματικά και Συγγενικά Δικαιώματα και τη Δημόσια Εκτέλεση» άρχισε η λειτουργία της ομώνυμης επιτροπής με σκοπό τη διερεύνηση τυχόν προβλημάτων στον τομέα της δημόσιας εκτέλεσης στην Ελλάδα έργων και αντικειμένων που ενσωματώνουν δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ή/και συγγενικά δικαιώματα και η άντληση σχετικών

25 Οκτωβρίου 2014

Ερώτηση που συνυπέγραψε η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου με θέμα «Παράλογη παρακράτηση του συνόλου του ΕΝΦΙΑ από τις επιστροφές εισοδήματος, ΦΠΑ ,φόρου πετρελαίου και εκλογικών επιδομάτων».

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών
Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εσωτερικών


Θέμα: Παράλογη παρακράτηση του συνόλου του ΕΝΦΙΑ από τις επιστροφές εισοδήματος, ΦΠΑ ,φόρου πετρελαίου και εκλογικών επιδομάτων.


Μπροστά σε μία νέα δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν όσοι από 1/10/14 ξεκίνησαν να

23 Οκτωβρίου 2014

Συνάντηση της Βουλευτού Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου και του Δημάρχου Καστοριάς κ. Αγγελή με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ντινόπουλο, την Τετάρτη 22/10/2014.

Η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου και ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Αγγελής είχαν χθες  Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014 συνάντηση  με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ντινόπουλο. Βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα προβλήματα της λίμνης της Καστοριάς.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η κ. Αντωνίου και ο κ.

21 Οκτωβρίου 2014

Συνάντηση της Βουλευτού Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου και ομάδας Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, την Τρίτη 21/10/2014.


Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία συμμετείχε και η Μαρία Αντωνίου, συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Ε65. Ο κ. Χρυσοχοϊδης ενημέρωσε τους Βουλευτές ότι μέσα στο Νοέμβριο θα έρθει προς

Ερώτηση που συνυπέγραψε η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου με θέμα: «Παρακράτηση ενιαίας αγροτικής ενίσχυσης έναντι οφειλών προς τον ΟΓΑ».

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον: Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση

Θέμα: Παρακράτηση ενιαίας αγροτικής ενίσχυσης έναντι οφειλών προς τον ΟΓΑ

 Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες, ο ΟΠΕΚΕΠΕ εξακολουθεί να λαμβάνει εντολές από το Υπουργείο σας να προσκομίσει στοιχεία αγροτών, προκειμένου να συμψηφιστούν οι ευρωπαϊκές ενισχύσεις που

Η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου στον εορτασμό του προστάτη της Αστυνομίας, τη Δευτέρα 20/10/2014.

Η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου στον εορτασμό του προστάτη  της Αστυνομίας, τη Δευτέρα 20/10/2014.





Ακολουθούν φωτογραφίες

20 Οκτωβρίου 2014

Συνέντευξη Τύπου της Βουλευτού Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου στα Μ.Μ.Ε. τη Δευτέρα 20/10/2014 για τα τρέχοντα θέματα της Π.Ε. Καστοριάς.

Θεματολόγια:
1) Επίσκεψη στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
2)Σύσκεψη για το πρόβλημα της λίμνης Καστοριάς
3) Πρόσκληση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καρασμάνη στην Καστοριά και διοργάνωση Ημερίδας για τους Αγρότες
4)Παράλληλα έργα αναδασμού Γέρμας και πάρκο ανάπτυξης και αναψυχής Διποταμίας
5)Συνάντηση με Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Κικίλια.  

19 Οκτωβρίου 2014

Παρουσία της Βουλευτού Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου στον Εορτασμό της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα, την Κυριακή 19/10/2014.

Παρουσία της Βουλευτού Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου στον Εορτασμό της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα, την Κυριακή 19/10/2014.







Ακολουθούν φωτογραφίες

Βίντεο που προβλήθηκε στην εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε. Καστοριάς για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας.


Μήνυμα της Βουλευτού Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου για την Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα.

Ρίγη συγκίνησης, εθνικής ανάτασης και υπερηφάνειας  αλλά και βαθύτατη αίσθηση χρέους  πλημμυρίζουν τις καρδιές μας σήμερα που  τιμούμε και  γιορτάζουμε την  έναρξη  του  Μακεδονικού  Αγώνα. Του   αγώνα  που  αποτελεί σταθμό στη  μακραίωνη  ιστορία  της  χωράς  μας. Του αγώνα  που  κράτησε  τη  Μακεδονία  μας  Ελληνική.

18 Οκτωβρίου 2014

Χαιρετισμός της Βουλευτού Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου στην εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε. Καστοριάς για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, το Σάββατο 18/10/2014. ( ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ )

Χαιρετισμός της Βουλευτού Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου στην εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε. Καστοριάς για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, το Σάββατο 18/10/2014.

Φίλες και φίλοι,

Ήταν 40 χρόνια πριν, όταν ο εθνάρχης Κων/νος Καραμανλής, σε δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας, ίδρυσε την παράταξη μας, την Ν.Δ.

Την μεγάλη πατριωτική, δημοκρατική και λαϊκή παράταξη, στην οποία

Συνάντηση της Βουλευτού Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο κατά την επίσκεψη της στην Ιερουσαλήμ.

Η  Βουλευτής Καστοριάς, Μαρία Αντωνίου, προσκεκλημένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Israel  Allies  Foundation συμμετείχε σε Διεθνή Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Ιερουσαλήμ 12 - 14 Οκτωβρίου 2014, με  τη συμμετοχή  τριάντα  Βουλευτών  από Καναδά, Αυστραλία, Η.Π.Α., Ευρώπη, Νότια Αφρική και χώρες της Νοτίου Αμερικής.



Κατά τη διήμερη επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ η Βουλευτής συνοδευόμενη από τον

16 Οκτωβρίου 2014

ΝΟ.Δ.Ε ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ « 40 Χρόνια για την Ελλάδα»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

«40 χρόνια ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»


     Η ΝΟ.Δ.Ε. Καστοριάς σας καλεί το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο ESPEROS PALACE για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα 40 χρόνια προσφοράς προς την πατρίδα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. 

      Να τιμήσουμε τις ηγεσίες της παράταξης και τους αγωνιστές

6 Οκτωβρίου 2014

Ερώτηση που συνυπέγραψε η Βουλευτής Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου με θέμα «Στήριξη της αγροτικής παραγωγής και αξιοποίηση κοινοτικών πόρων για την επιπλέον επιδότηση εγκατάστασης αντιχαλαζικών διχτύων και αντιβρόχινης μεμβράνης».

ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς: τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: «Στήριξη της αγροτικής παραγωγής και αξιοποίηση κοινοτικών πόρων για την επιπλέον επιδότηση εγκατάστασης αντιχαλαζικών διχτύων και αντιβρόχινης μεμβράνης»

Μια από τις συνέπειες των κλιματικών αλλαγών είναι η αύξηση των ακραίων καιρικών φαινομένων (χαλάζι, έντονες βροχοπτώσεις, παγετός, ξηρασία κα). Το έτος 2014 δεν ήταν

3 Οκτωβρίου 2014

Επίσκεψη της Βουλευτού Καστοριάς κ. Μαρίας Αντωνίου στο παράρτημα του ΕΚΑΒ Καστοριάς, την Πέμπτη 2/10/2014.

Επίσκεψη πραγματοποίησε η Βουλευτής Καστοριάς κα Αντωνίου, στο παράρτημα του ΕΚΑΒ Καστοριάς. Η Βουλευτής ξεναγήθηκε στους χώρους των εγκαταστάσεων από τον διευθυντή του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Παπαγγελή  και τον Προϊστάμενο του Τοπικού Παραρτήματος κ. Βασιλειάδη.

Ακολούθησε σύσκεψη, παρουσία της πλειοψηφίας των

Ερώτηση που συνυπέγραψε η Βουλευτής Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου με θέμα «Τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα και ορατή απειλή για τη δημόσια υγεία η απόθεση τοξικών φυτοφαρμάκων σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ποτάμια και ρέματα».

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς:
  • Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
  • Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  • Υγείας
  • Πολιτισμού

ΘΕΜΑ: Τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα και ορατή απειλή
για τη δημόσια υγεία η απόθεση τοξικών φυτοφαρμάκων
σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ποτάμια και ρέματα.


Ένα τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα, το οποίο δεν έχει μόνο τραγικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής των πολιτών, αλλά αποτελεί παράλληλα και ευθεία προσβολή του πολιτισμού μας, αποτελούν οι χιλιάδες συσκευασίες τοξικών φυτοφαρμάκων που στοιβάζονται

2 Οκτωβρίου 2014

Επίσκεψη της Βουλευτού Καστοριάς κ. Μαρίας Αντωνίου στο Δήμαρχο Νεστορίου κ. Πασχάλη Γκέτσιο, την Πέμπτη 02/09/2014.

Τον Δήμαρχο Νεστορίου, κ. Γκέτσιο, επισκέφτηκε την Πέμπτη 02  Οκτωβρίου  2014, η  Βουλευτής  Καστοριάς   κα   Αντωνίου.  Κατά  τη  διάρκεια  της   συνάντησης, η  κα  Αντωνίου  είχε  την  ευκαιρία να ενημερωθεί  από  τον  Δήμαρχο  για  τον  σχεδιασμό  της  νέας Δημοτικής  Αρχής.  
           
   Μετά   την   επίσκεψη   η  κα  Αντωνίου  δήλωσε:

             «Επισκέφτηκα  σήμερα  τον  νέο  Δήμαρχο  Νεστορίου, ευχή  μου  είναι  ο  συντονισμός  όλων  μας, όχι μόνο στα

Εθιμοτυπική επίσκεψη και συμμετοχή της Βουλευτού Καστοριάς κας Αντωνίου σε κοινή σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Καρυπίδη και το Προεδρείο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας», την Τετάρτη 1/10/ 2014.

Συνεχίζοντας   τις  συναντήσεις  με τις  νέες  Αρχές  της  αυτοδιοίκησης  χθες, Τετάρτη  1  Οκτώβριου  2014, η  Βουλευτής  Καστοριάς   κα   Αντωνίου, επισκέφθηκε τον  Περιφερειάρχη  Δυτικής  Μακεδονίας  κ.  Καρυπίδη.  Κατά  τη  διάρκεια  της   συνάντησης, η  κα Αντωνίου  είχε  την  ευκαιρία  να  θέσει  τα  θέματα που απασχολούν  την  Περιφερειακή