1 Αυγούστου 2016

67 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταγγέλλουν την κυβέρνηση για αύξηση στον ΕΝΦΙΑ. Συνυπογράφει η Μαρία Αντωνίου την Ερώτηση που κατατέθηκε.

Για την αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων στον ΕΝΦΙΑ κάνουν λόγο με σχετική Ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή 67 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και η Μαρία Αντωνίου που συνυπέγραψε την Ερώτηση.
Οι Βουλευτές στην Ερώτησή τους υπογραμμίζουν ότι “η κυβέρνηση,
αντιλαμβανόμενη πλέον, ότι θα υπάρξουν σφοδρές αντιδράσεις από τις αυξήσεις που θα αποτυπωθούν στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Eπιχειρεί να πάρει πίσω την ένταξη των αγροτεμαχίων στο συμπληρωματικό φόρο αλλά και τη ρύθμιση για την κατάργηση της απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ, ΑμεΑ, τριτέκνων και πολυτέκνων, που τυγχάνει να έχουν έσοδα από τόκους, οι οποίοι μπορεί να αποτελούν και τις οικονομίες μιας ζωής για μια οικογένεια.
Ακόμα όμως και αν ανακαλέσει αυτές τις διατάξεις, οι επιβαρύνσεις από την αύξηση του ΕΝΦΙΑ για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, εξακολουθούν να παραμένουν δυσβάσταχτες.
Είναι βέβαιο, ότι τα ποσά που θα βεβαιωθούν για τον ΕΝΦΙΑ του 2016, θα είναι πολύ υψηλοτέρα από πέρυσι. Η κυβέρνηση και προσωπικά ο Υπουργός Οικονομικών, οφείλουν να δώσουν άμεσες απαντήσεις πλέον. Οφείλουν να σεβαστούν τους κανόνες κοινοβουλευτικού ελέγχου”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου