8 Σεπτεμβρίου 2016

Η Μαρία Αντωνίου σε εκδήλωση προς τιμήν του Γενικού Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA)

“Το Διάστημα αποτελεί κινητήρια δύναμη για την κοινωνία της γνώσης με επίκεντρο την έρευνα και την καινοτομία, για τη διεθνή συνεργασία, και για την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση”


Σε ειδική εκδήλωση της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Παιδείας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα, προς τιμήν του
Γενικού Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (European Space AgencyESA) κ.  Johann-Dietrich Wörner, παρευρέθηκε η Μαρία Αντωνίου, Τομεάρχης Έρευνας και Καινοτομίας, ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.  


Στο πλαίσιο της Ημερήσιας Διάταξης, ο κ.  Wörner επισκέφθηκε το Ελληνικό Κοινοβούλιο και συζήτησε θέματα Διαστημικής Πολιτικής και της Ελληνικής Συμμετοχής στον Οργανισμό, με τους Βουλευτές - Μέλη των Ειδικών Μόνιμων Επιτροπών Έρευνας & Τεχνολογίας και Προστασίας Περιβάλλοντος. 

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος/ΕΟΔ (European Space Agency/ESA) αποτελεί την πύλη της Ευρώπης στο Διάστημα. Αποστολή του είναι η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των Ευρωπαϊκών κρατών στη διαστημική έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη, με στόχο το διάστημα να αξιοποιηθεί για επιστημονικούς σκοπούς και για την ανάπτυξη λειτουργικών συστημάτων και εφαρμογών.


Η συμμετοχή της Ελλάδας στον ΕΟΔ αποτελεί κομβικό σημείο για τη δραστηριοποίηση της χώρας στον τομέα του Διαστήματος. Μετά από μια δεκαπενταετή περίοδο συνεργασίας με τον Οργανισμό, η Ελλάδα έγινε επίσημα μέλος του το 2005. Η Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) είναι ο αρμόδιος δημόσιος φορέας για το συντονισμό, την παρακολούθηση και τη χρηματοδότηση όλων των ενεργειών και δράσεων που σχετίζονται με τη συμμετοχή της Ελλάδας στον ΕΟΔ. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου