3 Οκτωβρίου 2016

“Χρηματοδότηση χωρίς στρατηγική και καμία αναμονή επιστροφής ανταποδοτικών για την έρευνα και τη χώρα” Εισηγήτρια της Ν.Δ. η Μαρία Αντωνίου για το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας.

Για τυμπανοκρουσίες που ακούγονται για πάνω από ενάμιση χρόνο, συνεντεύξεις και φιέστες έκανε λόγο η Μαρία Αντωνίου, ως Εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας, κατά την διάρκεια της συζήτησης του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας: “Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και

Καινοτομίας και άλλες Διατάξεις”, στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας.

Η Μαρία Αντωνίου, καυτηρίασε το γεγονός ότι “ενώ δεν έχει ακόμα θεσμοθετηθεί αυτό το ίδρυμα, ο πρωθυπουργός τόσο στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης, όσο και στην Ολομέλεια είπε ψέματα ότι έχει θεσμοθετηθεί”, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “ο λαός το έχει συνδυάσει: Τσίπρας ίσον ψέμα”, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως “διαβάζοντας την αιτιολογική έκθεση και τις διατάξεις του σχεδίου νόμου διαπιστώνει κανείς ότι υπάρχουν αναρίθμητες αναντιστοιχίες”.
Στη συνέχεια της ομιλίας της η Μαρία Αντωνίου, αναφέρθηκε λεπτομερώς για τις ενέργειες που έχει κάνει και τις ερωτήσεις που έχει καταθέσει επί του θέματος, ενώ απευθυνόμενη προς την κυβερνητική πλευρά, υποστήριξε πως “πλήθος διατάξεων αποδεικνύει ότι δεν επιθυμείτε έναν ανεξάρτητο φορέα και δημιουργείτε ένα υπουργοκεντρικό Ίδρυμα, πλήρως υπαγόμενο σε εσάς, για να μπορείτε να το ελέγχετε και να μοιράζετε τη χρηματοδότηση στους ημετέρους”.
Κλείνοντας την τοποθέτησή της σημείωσε ότι “το μόνο που επιδιώκετε είναι χρηματοδότηση χωρίς στρατηγική, χρήματα χωρίς καμία αναμονή επιστροφής ανταποδοτικών για την έρευνα και τη χώρα. Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ούτε θέλει, ούτε μπορεί και στον Τομέα της Έρευνας και της Καινοτομίας. Τώρα πλέον δε σας σώζει ούτε ένα θαύμα, που άλλωστε όπως διαβεβαιώνει και ο κ. Φίλης δεν πιστεύετε ότι γίνονται”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου