9 Δεκεμβρίου 2016

Με άμεση αναφορά στα τοπικά ζητήματα η ομιλία της Μαρίας Αντωνίου στην Βουλή για τον προϋπολογισμό.

Με την ομιλία της Μαρίας Αντωνίου συνεχίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής                    η συζήτηση για τον προϋπολογισμό, τον οποίον χαρακτήρισε τυπικό αριστερό προϋπολογισμό, γεμάτο από μη ρεαλιστικές

προβλέψεις, λέγοντας ότι οι προσδοκίες της κυβέρνησης είναι πέρα από κάθε λογική.


Η Μαρία Αντωνίου, στην ομιλία της, έκανε εκτενή αναφορά για την αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα, ένα καίριο ζήτημα που αφορά άμεσα και την περιοχή μας, την Καστοριά, μια ακριτική περιοχή της Μακεδονίας, όπως είπε με βαρύ χειμώνα, τουλάχιστον πέντε μηνών. “Επί διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, με ακριβότερες τις διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου, χαμηλότερες τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης από τις σημερινές και επίδομα θέρμανσης σχεδόν για το σύνολο των κατοίκων, σας άκουγα να χύνετε κροκοδείλια δάκρυα για το λαό που πάγωνε και να ζητάτε σχεδόν την κεφαλή μας επί πίνακι. Σήμερα με πολύ χαμηλότερες τις διεθνείς τιμές πετρελαίου, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, έχει ανέβει κατακόρυφα και το επίδομα θέρμανσης αγνοείται. Τώρα το κρύο είναι αριστερό και δεν παγώνει τον κόσμο; Ή η ζέστη της καρέκλας της εξουσίας σας έκανε πιο μαλθακούς; Ότι και να συμβαίνει, πρέπει τώρα άμεσα, το Υπουργείο να ανοίξει την εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης και κυρίως να πάρει όλα τα απαιτούμενα μέτρα”.

Σε ότι αφορά την απόφαση του Eurogroup η Μαρία Αντωνίου σημείωσε ότι δεσμεύει τις επόμενες γενιές και οδηγεί σε νέα σκληρά μέτρα και νέα μνημόνια, οδηγώντας παράλληλα τον Πρωθυπουργό να αφήσει την γραβάτα στη ναφθαλίνη, που δήθεν θα έβαζε όταν θα λυνόταν το θέμα του χρέους. Ενώ για το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού, το οποίο χαρακτήρισε εφεύρεση, η Μαρία Αντωνίου με μία φράση τα είπε όλα: Ο Μαυρογιαλούρος τώρα σε νέες περιπέτειες, σε ρόλο Άγιου Βασίλη.

Κλείνοντας την ομιλία της η Μαρία Αντωνίου στρεφόμενη προς τα κυβερητικά έδρανα είπε “ξεπουλήσατε οτιδήποτε λέγατε ότι πιστεύατε, μόνο και μόνο για να απολαύσετε τα προνόμια της εξουσίας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι μία από τις χειρότερες κυβερνήσεις που πέρασαν ποτέ. Αυτοί οι οποίοι έβριζαν τους άλλους ως «γερμανοτσολιάδες», οι οπαδοί του «όχι», είναι εκείνοι που σήμερα λένε «ναι» σε όλα! Ακόμη και για εκείνα που δεν τους το ζητάνε!


Για το λόγο αυτό είναι επιτακτική ανάγκη, σήμερα περισσότερο από ποτέ, η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές. Όχι μόνο για να αλλάξει κυβέρνηση. Αλλά για να αλλάξει πορεία. Να ξαναγίνει μια κανονική χώρα. Και αυτό κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα το αποφύγετε είτε αργά είτε γρήγορα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου