11 Απριλίου 2017

Ομιλία της Μαρίας Αντωνίου στην Ολομέλεια της Βουλής για τους Δασικούς Χάρτες «Ακόμη ένα χαράτσι για τους αγρότες, με νομοθετική προχειρότητα και πολιτική διγλωσσία»




Για απαράδεκτη κοινοβουλευτική πρακτική και την απίστευτη προχειρότητα, με την οποία νομοθετεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο στη σημερινή της ομιλία η Μαρία Αντωνίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής, για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Τροποποιήσεις διατάξεων της δασικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις»,
που αφορά και τους δασικούς χάρτες.



Η Μαρία Αντωνίου, ως Δασολόγος, αναφέρθηκε σε όλη τη σχετική νομοθεσία, επισημαίνοντας ότι όλοι οι αρμόδιοι φορείς που κλήθηκαν να διατυπώσουν τις απόψεις τους, δεν είχαν καν το χρόνο να μελετήσουν το νομοσχέδιο που έρχεται με διαδικασίες εξπρές, χωρίς να έχει προηγηθεί ένας γόνιμος δημόσιος διάλογος, τονίζοντας πως το νέο νομοσχέδιο αντί να δώσει λύσεις, εισάγει ένα νέο χαράτσι και στήνει ένα νέο φοροεισπρακτικό μηχανισμό.



Καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για διγλωσσία και υποκρισία, η Μαρία Αντωνίου υπενθύμισε πως «ο Νόμος που είχε ψηφιστεί από την κυβέρνηση της ΝΔ, χαρακτηριζότανε τότε ως δασοκτόνος και ότι βάζει ταφόπλακα στα δάση. Μας λέγατε ότι πατρίδα είναι τα βουνά, η γη, τα δάση, ο αιγιαλός και οι άνθρωποι που ζουν εδώ, όχι οι αριθμοί. Τώρα μάλλον τα ξεχάσατε όλα αυτά. Τώρα οι αριθμοί μετράνε, χρειάζεστε προφανώς χρήματα για να διορίζετε ημετέρους».



Κλείνοντας την ομιλία της η Μαρία Αντωνίου υπογράμμισε ότι «μετά λύπης διαπιστώνω ότι την ίδια ώρα που συμφωνήσατε την εκ νέου περικοπή των συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου, σπεύδετε μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα με διαδικασίες επείγοντος να θεσπίσετε ακόμα ένα χαράτσι για τους μικρομεσαίους αγρότες μας, οι οποίοι καλούνται να βαδίσουν στο δικό τους Γολγοθά με κίνδυνο να χάσουν τις εκτάσεις που καλλιεργούσαν για ολόκληρες δεκαετίες. Δε σας ενδιαφέρει ούτε η προστασία των δασών, ούτε η επιβίωση των συμπολιτών μας. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η δική σας πολιτική επιβίωση και προκειμένου να την παρατείνετε δε θα διστάσετε να λάβετε οποιοδήποτε μέτρο, όσο σκληρό και άδικο και αν είναι. Το αποδείξατε πριν λίγες μέρες στη Μάλτα, το αποδεικνύετε και σήμερα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου