24 Μαΐου 2017

“Η νομοθετική προχειρότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει προηγούμενο” Η Μαρία Αντωνίου σε συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων

Στη σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων με θέμα ημερήσιας διάταξης την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε θέματα εκπαίδευσης», πραγματοποίησε

παρέμβαση η Μαρία Αντωνίου, ως Μέλος της Επιτροπής αυτής, της Βουλής των Ελλήνων.


Η Μαρία Αντωνίου χαρακτήρισε το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου ως “ένα ακόμη μη ολοκληρωμένο νομοσχέδιο που έρχεται αποσπασματικά, χωρίς να προβλέπει τις κρίσεις όλης της εκπαιδευτικής βαθμίδας”, ενώ αναφερόμενη στον τρόπο επιλογής Διευθυντών είπε ότι “σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι αντίθετος στις συνταγματικές αρχές της ισότητας, της αξιοκρατίας και της ελεύθερης πρόσβασης κάθε έλληνα στις δημόσιες θέσεις”.

Η νομοθετική προχειρότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η έλλειψη σεβασμού απέναντι στο νομοθετικό σώμα της Βουλής των Ελλήνων δεν έχει προηγούμενο. Έχετε καταντήσει το σύνταγμα της χώρας κουρελόχαρτο”, τόνισε η Μαρία Αντωνίου, σημειώνοντας πως “οι κύριες νομοθετικές παρεμβάσεις που αποτελούν ταυτόχρονα και βασικές πολιτικές επιλογές της σημερινής κυβέρνησης έχουν καταπέσει στα ανώτατα δικαστήρια της χώρας ως αντισυνταγματικές”.

Κλείνοντας την παρέμβασή της υπογράμμισε πως “εμείς δεν φοβόμαστε ούτε να συζητήσουμε ούτε να διαβουλευτούμε. Η δική σας δημοκρατία είναι της λογικής συζητάμε, διαβουλευόμαστε αλλά αποφασίζει ο ένας”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου