17 Οκτωβρίου 2017

Σε παρουσίαση βιβλίου με ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Μαρία Αντωνίου.

Στην χθεσινή εκδήλωση-παρουσίαση που διοργάνωσαν οι Εκδόσεις Τζιόλα και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας για τη Διακυβέρνηση Jean Monnet του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του πολύ ενδιαφέροντος και χρήσιμου βιβλίου των Παναγιώτη Λιαργκόβα και Χρήστου Παπαγεωργίου, «Το ευρωπαϊκό φαινόμενο: η
ενοποίηση και οι προσπάθειες υλοποίησης της ιδέας», παρουσία του Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, παρευρέθηκε η Μαρία Αντωνίου.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στην ομιλία του ότι “οι συγγραφείς αποτυπώνουν με τρόπο διεισδυτικό και διεξοδικό την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις προκλήσεις που σήμερα αντιμετωπίζει. Είναι ομολογουμένως κρίσιμο να ξέρουμε από πού ερχόμαστε αλλά και πού βρισκόμαστε τώρα, ώστε να αποφασίσουμε πού θα πάμε στο μέλλον.  Τώρα που και στη χώρα μας ο αντιευρωπαϊκός λαϊκισμός ηττάται, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τη θέση της Ελλάδας σε μια Ευρώπη που αλλάζει. Και κυρίως, να κάνουμε αυτά που πρέπει. Ως πολιτικά πρόσωπα, ως κόμματα, ως φορείς, ως ακαδημαϊκοί, ως χώρα συνολικά. Ο ρόλος της Ελλάδας οφείλει να είναι πρωταγωνιστικός. Το χρωστάμε στην ιστορία μας, το χρωστάμε στο μέλλον των γενιών που έρχονται”.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου