27 Ιανουαρίου 2016

“Την στήριξη στον αγώνα των αγροτών και την κατανόηση στα αιτήματά τους διατυπώνουν 35 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Μαζί και η Μαρία Αντωνίου”

Ερώτηση με θέμα την “κυβερνητική πολιτική που βάζει σε δοκιμασία τον αγροτικό κόσμο”, κατέθεσαν προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, 35 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και η Μαρία Αντωνίου. Στην σχετική Ερώτηση, που υπογράφουν ο Aντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ. Άδωνις
Γεωργιάδης και ο αν. Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής κ. Λευτέρης Αυγενάκης, καταφέρονται κατά της κυβερνητικής πολιτικής για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος.


Οι αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου κατά της κυβερνητικής πολιτικής για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και τα προβλήματα των επιδοτήσεων και αποζημιώσεων, τα οποία έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, κλιμακώνονται. Ήδη έχουν ξεκινήσει και ενδυναμώνουν πρωτόγνωρα τα πρώτα μπλόκα σε διάφορα σημεία της χώρας, καθώς και καταλήψεις γραφείων του ΟΓΑ”, αναφέρουν οι 35 Βουλευτές της Ν.Δ., τονίζοντας παράλληλα ότι “σαστισμένοι και οργισμένοι και οι Έλληνες αγρότες ακούνε δια στόματος Υπουργών της κυβέρνησης, προτεινόμενα μέτρα για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, τα οποία μαζί με άλλα έξι, ο σημερινός Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης πριν το δημοψήφισμα του Ιουνίου τα χαρακτήριζε ως «μέτρα-ταφόπλακα» για τον αγροτικό κόσμο της χώρας εφόσον εφαρμόζονταν”.

Επισημαίνουν ακόμη ότι “την ίδια στιγμή κι ενώ ήδη αυξήθηκε η τιμή του αγροτικού ρεύματος, ο ΦΠΑ αγροτικών εφοδίων στο 23% από 13%, των συσκευασμένων αγροτικών προϊόντων στο 23% και ξεκίνησε η σταδιακή κατάργηση της επιστροφής του ΕΦΚ στο πετρέλαιο για τους αγρότες, δημιουργείται μείγμα εκρηκτικό, με τους τελευταίους να διαισθάνονται τη χαριστική βολή για τους ίδιους και τις οικογένειες τους μέσα από τα επικείμενα νομοσχέδια που εισηγείται η Κυβέρνηση και τους αφορούν”.

Κλείνοντας στην Ερώτησή τους οι Βουλευτές υπογραμμίζουν ότι “συμμεριζόμαστε απολύτως την αγωνία των αγροτών και κατανοούμε την αγανάκτηση που δημιουργούν η αναξιόπιστη πολιτική και οι ατυχείς χειρισμοί της Κυβέρνησης. Όλα αυτά, όμως, στην έκφραση τους, πρέπει να έχουν σεβαστά από όλους όρια: Το σεβασμό της ελευθερίας του άλλου και την ανάγκη της ανεμπόδιστης λειτουργίας της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου”.


Ακολουθεί η Ερώτηση

Προς τους:
- Υπουργό Οικονομικών
   κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο
- Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
   κ. Ευάγγελο Αποστόλου
- Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
   κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο

ΕΡΩΤΗΣΗ



ΘΕΜΑ: Η κυβερνητική πολιτική βάζει σε δοκιμασία τον αγροτικό κόσμο

Οι αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου κατά της κυβερνητικής πολιτικής για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και τα προβλήματα των επιδοτήσεων και αποζημιώσεων, τα οποία έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, κλιμακώνονται. Ήδη έχουν ξεκινήσει και ενδυναμώνουν πρωτόγνωρα τα πρώτα μπλόκα σε διάφορα σημεία της χώρα καθώς και καταλήψεις γραφείων του ΟΓΑ.

Σαστισμένοι και οργισμένοι και οι Έλληνες αγρότες ακούνε δια στόματος Υπουργών της Κυβέρνησης, προτεινόμενα μέτρα για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, τα οποία μαζί με άλλα έξι, ο σημερινός Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης πριν το δημοψήφισμα του Ιουνίου τα χαρακτήριζε ως «μέτρα-ταφόπλακα» για τον αγροτικό κόσμο της χώρας εφόσον εφαρμόζονταν.

Για τα σημαντικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί αναφορικά με τις επιδοτήσεις και την «...χαοτική κατάσταση» που έχει δημιουργηθεί με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, καθώς και τα λάθη που έχουν γίνει όσον αφορά στην περιφερειοποίηση, στον αριθμό των αγροτεμαχίων και στις μεταβιβάσεις, έχουμε  καταθέσει σχετική ερώτηση (Α.Π. 2269/12-01-2016) στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Την ίδια στιγμή κι ενώ ήδη αυξήθηκε η τιμή του αγροτικού ρεύματος, ο ΦΠΑ αγροτικών εφοδίων στο 23% από 13%, των συσκευασμένων αγροτικών προϊόντων στο 23% και ξεκίνησε η σταδιακή κατάργηση της επιστροφής του ΕΦΚ στο πετρέλαιο για τους αγρότες, δημιουργείται μίγμα εκρηκτικό, με τους τελευταίους να διαισθάνονται τη χαριστική βολή για τους ίδιους και τις οικογένειες τους μέσα από τα επικείμενα νομοσχέδια που εισηγείται η Κυβέρνηση και τους αφορούν.

Ανήσυχος ο ελληνικός λαός, παρακολουθεί τη στάση των υπουργών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που προτείνουν και εφαρμόζουν πολιτικές κατά πολύ πιο αυστηρές από αυτές που ξόρκιζαν ένα χρόνο πριν, από τα έδρανα της αντιπολιτεύσεως ως καταστροφικές και ολέθριες για την ελληνική κοινωνία και οικονομία και δη της ελληνικής υπαίθρου.

Η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή αποτελεί θεμελιώδη λίθο της ελληνικής παραγωγικής διαδικασίας και σημαντικό μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας είναι απαραίτητη τόσο για τη στήριξη της αυτάρκειας όσο και τη λειτουργία του τομέα μεταποίησης και την αύξηση των εξαγωγών. Δυστυχώς, όμως, και σ’ αυτόν τον τομέα η Κυβέρνηση ακολουθεί την πολιτική της «περήφανης διαπραγμάτευσης» με τις γνωστές, δυστυχώς, συνέπειες σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Η διάσταση λόγων και έργων της κυβέρνησης δικαιολογημένα δημιουργεί ένα έντονο αίσθημα αδικίας και εξαπάτησης για τους αγρότες.

Τέλος, όσον αφορά τις αγροτικές κινητοποιήσεις, αποτελεί πάγια θέση μας ότι «Συμμεριζόμαστε απολύτως την αγωνία των αγροτών και κατανοούμε την αγανάκτηση που δημιουργούν η αναξιόπιστη πολιτική και οι ατυχείς χειρισμοί της Κυβέρνησης. Όλα αυτά, όμως, στην έκφραση τους, πρέπει να έχουν σεβαστά από όλους όρια: Το σεβασμό της ελευθερίας του άλλου και την ανάγκη της ανεμπόδιστης λειτουργίας της κοινωνικής και  οικονομικής ζωής του τόπου».

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

1. Υπάρχει αναλογιστική μελέτη που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς της Κυβέρνησης για συγχώνευση του ΟΓΑ σε ένα κοινό ασφαλιστικό ταμείο; Εάν υπάρχει, γιατί δεν δημοσιοποιείται;

2. Ποια η πολιτική της Κυβέρνησης απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος; Πως σχεδιάζετε να επιλύσετε την άνιση και άδικη μεταχείριση που επιφυλάσσει για τους αγρότες η ασφαλιστική και φορολογική σας πολιτική;     

3. Ποιος ο προγραμματισμός του Υπουργείου σας για την επίλυση των σημαντικών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ;

4. Ποιος ο στρατηγικός σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας και των παραγωγών και, ως εκ τούτου, την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας;











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου